Skip to content

What’s in my shower?

What’s in my shower?

Vaak krijg ik de vraag: wat gebruik jij voor je haar? Laten ik wel beginnen met dat elk haar type anders is en dat iedereen andere voeding nodig heeft. Maar kan natuurlijk altijd vertellen wat ik allemaal gebruik en dat ik vaak ook wissel van producten.

Producten van Kevin Murphy is echt mijn favoriet! Voordat ik mijn eigen Salon September Hair&Living opende gebruikte ik de producten van Kevin Murphy al, dus mijn grootste wens was dan ook om met hun samen te werken.

Wat ik hier al eerder vertelde ik wissel vaak van producten en dat heeft ook te maken met het seizoen. Nu dat we nog geen mooi lente weer hebben gebruik ik te REPAIR.ME lijn. Deze lijn gebruik ik de hele winter. De REPAIR.ME lijn is de perfecte lijn voor wie (zwaar) beschadigd haar heeft. Niet dat mijn haar zwaar beschadigd is maar heb van nature al wat droge en broos haar. En in de winter meer als in de zomer. Zelf gebruik ik ook stylings tools en kleur ik het regelmatig en daardoor heeft mijn haar wel proteïnetekort. De REPAIR.ME lijn zorgt voor wederopbouw van proteïnen waardoor (zwaar) beschadigd haar weer shiny en gezond wordt.

Zodra het wat mooier weer begint te worden stap ik over op de HYDRATE.ME lijn. HYDRATE is voor normaal tot droog en beschadigd haar. Deze lijn is geschikt als je haar wat droog en ruw aan voelt, en wat dof en glans mist. De HYDRATE.ME lijn zit boordevol antioxidanten. Een ingrediënt zoals zijde zorgt voor zacht en gevoed haar. Sleutelbloem trekt vocht in je haar waardoor het diep gehydrateerd wordt.

Hoe was ik mijn haren?

Voordat ik ga wassen borstel ik eerst mijn haren. Zelf was ik het 1 tot 2 x per week. het maximaal is 3 x per week. Te vaak wassen kan de natuurlijke oliën van het haar verwijderen, je hoofdhuid gaat dan als tegenreactie extra vet worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Nog een Tip! Was je haren alleen als je natuurlijke oliën te zwaar of te donker aanvoelen. Was ook niet te vaak je haren, ook al doe je aan sport. Gebruik de droogshampoo’s FRESH.HAIR en DOO.OVER dat zijn dé aangewezen producten om je haren lekker fris te maken tussen de shampoo-beurten door!

Stap 1. Shampoo doe je op (heel) natte haren. Shampoo breng je aan op de hoofdhuid en dan ga je in 1 richting (mee met de schubben van je haren) over de lengtes. Probeer schuren en wringen te vermijden.

Stap 2. Spoel ik het goed uit en dan herhaal ik stap 1.

Stap 3. Conditioner pas je toe op de lengtes en de punten van je haren. En ook deze werk je in één richting door je haren. Het doel is altijd om de schubben van je haren te sluiten. En spoel ik het goed uit met lauw water.

Stap 4. Maak ik mijn haren handdoek droog. En Breng ik UN.TANGLED voor het stylen aan op vochtig haar en kam het door. UN.TANGLED leave-in conditioner is ontwarrend en versterkend. Het is zeer geschikt voor als je last hebt van weerbarstig haar en veel klitten.

Dat zijn de producten wat ik gebruik IN MY SHOWER. Kom jij niet helemaal uit met haarproducten wat geschikt is voor jouw haren? Kom gerust een keer langs in de Salon en daar kunnen wij jou altijd advies geven.

Liefs Rosalie

 

 

Back To Top